parallax background

İşi Pişirmeden Önce Ne Pişirmeli?

Fettan Vişne, Günahkar Elma
Mart 24, 2019
Tencerede Çarıklar
Mart 24, 2019

"İki tad var ki, vazgeçilmez; ağız tadıyla, gönül tadı."


İ ki tad var ki, vazgeçilmez; ağız tadıyla, gönül tadı. Bunlar da hiçbir yerde satılmaz. Karnı aç olana bir somun yeter, yer, yatar, uyur. Gönül açlığı çekene ise ne fırında derman bulunur, ne hekimde…

Hüner kimdedir? Sofrada mı, âşıkta mı, yoksa hayata ve keyfe heveste mi? Eski çağdan günümüze, aşkı kışkırtan, maşuğu coşturan, hasrete iyi gelen yiyecek-içecek hangileri? Hadi elmayı dişledik, fettan vişneyle aşnafişneye koyulduk, ayvayı yiyen ne yapacak? Muska mı, aktar mı, aganigi naganigi mi? Hovardalar ne yer ne içer? Zıkkımın kökünü kim içer? Aşk iksiri mi? Hadi canım, ortada aşk mı kaldı, diyenlere hangi reçeteyi yazmalı, hangi terkibi vermeli? İşte, işi pişirmeden önce ne pişirmeli? ömrünüze de derman, sofranıza da, sonrasına da (!) naçizane... (Tanıtım Bülteninden)

Kitap Adı: İşi Pişirmeden Önce Ne Pişirmeli?
Yazar: Ayşe Kilimci
Genel Yayın Yönetmeni: Senay Haznedaroğlu
Kapak Tasarımı: Deniz Çorbacıoğlu
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
İlk Baskı Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 144
Dil: Türkçe
ISBN: 9789753298681

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir